Theatergroep Bint | Autisme
31
page-template-default,page,page-id-31,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Autisme

Autisme heeft grote invloed op iemands leven. Zowel op je eigen leven, als op dat van een partner of familieleden.  Door middel van theater laten wij het publiek deze impact voelen. Op basis van ervaringsverhalen laten wij zien en voelen wat de gevolgen van autisme zijn op het dagelijks leven.

 

Voorstellingen

Theatergroep Bint heeft de voorstelling Een indiaan in huis gemaakt: over de impact van autisme op het gezin. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek met elkaar in kleine groepjes een Pow Wow doen. Ze gaan met elkaar rondom een totempaaltje hun eigen levenservaringen rondom autisme uitwisselen.

Daarnaast ontwikkelen wij ook op maat avonden over bijvoorbeeld autisme & werk of over autisme & liefde.

 

Wat is autisme?

Met autisme bedoelen we de diagnoses: Autisme Spectrum Stoornis (ASS), klassiek autisme, Asperger en PDD-NOS (waaronder subgroep McDD). Er zijn verschillende kenmerken van autisme. Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier.  Alles wat mensen met autisme zien, horen of ruiken wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een andere mix van sterke en zwakke kanten met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, maar hebben ze moeite met overzicht houden en sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten.

Er zijn mensen met autisme en een verstandelijke beperking maar ook mensen met een hoge intelligentie. Ruim 1% van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen – heeft een vorm van autisme.
(bron: website NVA)