Autisme heeft grote invloed op iemands leven. Zowel op je eigen leven, als op dat van een partner of familieleden. Door middel van theater laten wij het publiek deze impact voelen. Op basis van ervaringsverhalen laten wij zien en voelen wat de gevolgen van autisme zijn op het dagelijks leven.
Voorstellingen
Theatergroep Bint heeft meerdere voorstellingen en programma’s over autisme. De voorstelling ‘Een indiaan in huis‘ over de impact van autisme op het gezin. Deze succesvolle voorstelling voor ouders en professionals in zorg en onderwijs speelden we al 100 keer door het hele land. Na afloop van de voorstelling gaat het publiek met elkaar in kleine groepjes een Pow Wow doen. Ze gaan met elkaar rondom een totempaaltje hun eigen levenservaringen rondom autisme uitwisselen.
De voorstelling What If… is een voorstelling voor Brusjes (of professionals in zorg of onderwijs die met brusjes werken). Hoe is het om een broertje of zusje te hebben met autisme? Neem je wel eens vriendjes mee naar huis? En wat vertel je hen over je broer of zus? What if is een dynamische voorstelling speciaal voor jonge mantelzorgers tussen de 10-15 jaar.
Theatergroep Bint ontwikkelde in 2018 de interactieve avond Next Level: in gesprek over Autisme & Puberteit. Via korte scènes wordt een herkenbaar en confronterend beeld geschetst hoe het er bij gezinnen met een puber met autisme thuis aan toe kan gaan. De situaties zijn herkenbaar, vermakelijk én brengen het gesprek op gang.
Aut of Office is een wervelende, interactieve theatervoorstelling die op herkenbare wijze laat zien hoe het kan zijn als een collega een stoornis binnen het Autisme spectrum heeft. We laten zien welke uitdagingen er zijn en welke kansen er liggen. Bovendien vragen we ons hardop af wat er eigenlijk normaal is en wie dat bepaalt? Zijn we eigenlijk niet allemaal anders? En moeten we dáár niet gewoon eens mee om leren gaan? Informatie, herkenbare en hilarische scenes, liedjes, prikkelende vragen aan het publiek, momenten voor reflectie wisselen elkaar in hoog tempo af. Samen zetten ze de kijker aan het denken en brengen ze het gesprek op gang.