Grutjes en Griesmeel

voor kwetsbare doelgroepen

“Als de voorstelling afgelopen is, bekruipt mij een gevoel van spijt. Het is zo heerlijk om te kletsen over het leven en onze plannen. Leuk om elkaar eens beter te leren kennen.”

 

Grutjes & Griesmeel (2011-2012) is een vrolijk en huiselijk theaterproject wat bestaat uit twee losse voorstellingen. In deel een maakt het publiek kennis met de dames en met elkaar. Er wordt ingegaan op thema’s als dromen en omgaan met teleurstellingen. Deel twee gaat over vriendschappen en afscheid nemen.

 

Na de voorstellingen vinden er bijzondere ontmoetingen plaats middels het Grutjes & Griesmeel spel. Hiervan zijn twee varianten beschikbaar: het kwartetspel en het bordspel. Ook verkrijgbaar in de webshop.

 

Grutjes & Griesmeel is gemaakt in opdracht van BrabantZorg, met als doel eenzame ouderen met elkaar in contact te laten komen.

Spel Bartelijn Ouweltjes en Hetty Willems
Regie Annelies van Wieringen
Decor Eljas van der Meulen
Flyer Ingrid van der Sleen

 

Grutjes & Griesmeel is mede mogelijk gemaakt door BrabantzorgStichting voor de Kunst, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en Dela Fonds.

Reactie op de voorstelling

In een goed gevulde zaal waren we vanmiddag getuige van een goed in elkaar zittende en vlekkeloos verlopende try out voorstelling van Grutjes & Griesmeel. Het stuk gaat over twee dames die een bijzondere brief krijgen waarmee hun leven op zijn kop komt te staan. In de voorstelling komen diverse herkenbare facetten van het wonen in een bejaardenhuis aan bod: het sluiten van vriendschappen, het socialiseren met andere bewoners, het hebben van onenigheid en hoe hiermee om te gaan. Het is een interactieve voorstelling waarbij het publiek betrokken wordt. Daar werd door diverse ouderen gretig gebruik van gemaakt!
Jurgen Bommezijn, vrijwilliger Vathorst- Amersfoort

 

De plezierige en herkenbare voorstelling had tot gevolg dat de gasten- op leeftijd- op een zeer open en onthullende manier over het eigen (prive-)leven spraken. Mevrouw Grutjes en mevrouw Griesmeel gingen hier zeer resepctvol mee om. Het is een aansprekenede voorstelling en erg vermakelijk.
Anne Minnema, teammanager De Heegt- Geffen

 

Ik vond het een hele gezellige middag, zo met de mensen onder elkaar. Ik heb weer eens andere mensen leren kennen ook. Ik vond het stuk heel leuk. Ik neem er mijn petje voor af hoe julie dat deden! Ik informeerde zo onder de mensen en ze vonden het allemaal heel leuk.
Mevrouw Kremers- Nettenbrijers, Loovelt- Oss

 

Het spel vond ik zo herkenbaar! Je merkt toch dat de mensen hierdoor spontaan over hun leven gaan vertellen. Ze vinden het heel leuk als je vragen stelt over waar ze vandaan komen. Mensen willen dat graag delen met anderen.
Marion Bloem, activiteitenbegeleidster De Lindenboom- Ammerzoden