Ondernemerschap!

een interactieve bijeenkomst over ondernemerschap en ziekteverzuim

Voor Broodfonds Eem voor Allen (Amersfoort) en Bosch Beleg (Den Bosch) ontwikkelde we een interactieve avond rondom Ondernemerschap en Ziekteverzuim.
Door gebruik te maken van interactieve werkvormen, theater en het werken met stellingen gingen we in op verschillende kanten van het ondernemerschap en specifiek op het omgaan met ziek zijn.

 

Aan de hand van twee personages nemen we het publiek mee langs verschillende kanten van het ondernemerschap.

 

We stellen je voor aan Iris, kindercoach. Iris is voor  zichzelf begonnen omdat ze dit werk graag wilde doen. En dat doe je zelfstandig.
Haar kracht als ondernemer is dat ze heel flexibel en klantgericht is. Ze heeft een hekel aan netwerken en administratie.
“Ik heb pas een galblaasontsteking gehad, ben hieraan geopereerd en nu langzaamaan aan het opknappen. Heb ook een mantelzorgtaak voor mijn moeder wat extra belasting geeft. Heel vervelend allemaal. Maar ik zorg wel goed voor mezelf. Ik sport, neem op tijd een vrije dag, werk nooit in de schoolvakanties van mijn eigen kinderen. Nee, een burn out zou ik echt nooit krijgen. Dit is gewoon pech hebben, Fijn dus dat er een Broodfonds er is”.

 

En dan hebben we Jet, dagvoorzitter en teamtrainer.
Jet is ambitieus, een  ondernemer in hart en nieren, en werkt graag zelfstandig. Ze is onafhankelijk, houdt van afwisseling en risico’s.
“Ziek ben ik gelukkig nooit. Met de meeste klachten kan je gewoon werken, toch? Ja, je hebt van die mensen die profiteren van het Broodfonds. Daar vind ik wel wat van ja.  Kijk, vorig jaar heb ik mijn enkel gebroken. Toen heb ik vervoer geregeld en gewoon bijeenkomsten voorgezeten. Ging prima. Dat hoort er bij.  Daar ga ik geen misbruik van maken. Ik verwacht van mede broodfondsers die zelfde mentaliteit”. 

Neem contact met ons op!

Broodfonds Bosch'Beleg