Hoe is het eigenlijk met de kinderen

Over het bespreekbaar maken van de positie van jonge mantelzorgers

‘Hoe is het eigenlijk met de kinderen?’ is een trainingsvoorstelling voor zorgprofessionals over aandacht voor de positie van de kinderen van ouders bij wie ziekte, beperking of verslaving een rol speelt. Deze training ontwikkelde we in 2019 voor U-Centraal.

 

In de training maak je als publiek kennis met vier verschillende gezinnen. Vier gezinnen waarbij psychische kwetsbaarheid en/of verslaving een rol speelt. Je bent getuige van gesprekken van hulpverleners met deze ouders en denkt mee over hoe je het gesprek over de kinderen op gang brengt, hoe je om met weerstand omgaat, hoe je de kinderen er eventueel bij betrekt en wat je doet wanneer ouders niet op een lijn zitten.  Als publiek denk je mee, wissel je onderling ervaringen en meningen uit, onderzoek je en stel je vragen.

 

Deze voorstelling is te boeken in zowel een live variant in een theater of congreszaal als in een livestream event en kan op maat gemaakt worden voor elke organisatie (ggz, preventie, verslavingszorg, onderwijs, welzijnsorganisaties enz.) Organisaties die deze trainingsvoorstelling eerder geboekt hebben, vroegen accreditatie aan voor de deelnemers.

Neem contact met ons op!