Methodiek

Theatergroep Bint

 

Wij onderzoeken thema’s waar het schuurt: situaties waarin mensen tegen over elkaar staan, of zich niet gezien of niet begrepen voelen. Dit kunnen grote kwesties zijn zoals racisme, polarisatie of diversiteit & inclusie. Soms zijn het maatschappelijke onderwerpen: de participatie maatschappij, de druk op de zorg of het stille leed van jonge mantelzorgers.

Wij ontleden maatschappelijke problemen volgens een vast recept:
We beginnen met een verkenning van het maatschappelijke vraagstuk door in gesprek te gaan met experts, wetenschappers en ervaringsdeskundigen aan de keukentafel. We vragen hen het hemd van het lijf, we onderzoeken de dilemma’s, de pijnpunten en zoeken zo veel mogelijk verschillende perspectieven. We zoomen hierbij in en uit: bij een wetenschappelijk verhaal gaan wij op zoek naar de persoonlijke impact. En bij persoonlijke verhalen we gaan we op zoek naar welke universele thema’s er spelen.

Wij spelen waar mensen zijn
We maken onze voorstellingen zo dat ze in principe overal gespeeld kunnen worden: in een kantine van een bedrijf, in een wijkcentrum of bibliotheek en natuurlijk ook in het theater. Wel zorgen we er altijd voor dat we een theatersetting maken: we nemen een afgebakende plek, en een afgebakende tijd. Dat zorgt voor tijd, ruimte en veiligheid.