Off road

over ADHD

“Ik vind dat jullie er vooral goed in geslaagd zijn de symptomen en de daaruit volgende handicap van ADHD goed uit te beelden en voor niet-ingewijden aanschouwelijk begrijpelijk te maken. Op die manier wordt heel duidelijk dat ADHD veel meer dan een mode-ziekte is.”

 

 

OFF ROAD (2012) is een dynamische en herkenbare multimedia voorstelling, die de belevingswereld van mensen met AD(H)D zichtbaar maakt. De teksten zijn geschreven op basis van interviews met (jong-) volwassenen met AD(H)D. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.


Na afloop speelt het publiek in kleine groepjes het OFF ROADspel. Dit spel is speciaal ontwikkeld voor deze voorstelling. Op een speelse en laagdrempelige manier raak je met elkaar aan de praat over je eigen kennis en ervaringen op het gebied van ADHD.

Meer informatie over het Off Roadspel? Het spel kopen? Kijk in de webshop.

 

 

Spel Bas Moser, Bartelijn Ouweltjes en Hetty Willems
Regie Annelies van Wieringen
Toneelbeeld & geluid Maarten Kastelijns
Flyer Ingrid van der Sleen
Off Road is mede mogelijk gemaakt door:

Reacties op de voorstelling

“Tranen van het lachen en tranen van ontroering en herkenning. Al met al sterk, boeiend en inspirerend, dank jullie wel!” Een jager.

 

“Ik was erg onder de indruk van de voorstelling: met name vind ik het knap dat jullie erin geslaagd zijn met beperkte technische middelen een hele voorstelling op te bouwen. Het samenspel en de dialogen liepen ook erg goed. Ik vind dat jullie er vooral goed in geslaagd zijn de symptomen en de daar uit volgende handicap van ADHD goed uit te beelden en voor niet-ingewijden aanschouwelijk begrijpelijk te maken. Op die manier wordt heel duidelijk dat ADHD veel meer dan een mode-ziekte is.”

Drs. P.J.B.R. Carpentier, psychiater en programmaleider ADHD volwassenen, Reinier van Arkelgroep.

 

“Ik vond de partnerrol ontzettend herkenbaar. Ze zei precies hetzelfde als ik, geeft me goed gevoel.”

 

“Als moeder van dochter met ADHD vond ik het een eye-opener dat niet alles hoeft te gaan zoals ik denk dat het goed is.”

 

“Mooi spel! Heel bruikbaar als psycho-educatie.”

 

 

“Heel veel spijkers op zijn kop. Eigenlijk moest mijn hele familie erbij zijn!”