Opvoeden en ouderschap

Opvoeden en ouderschap.

Er zijn meters boeken overgeschreven en iedereen heeft wel een tip voor je hoe iets moet doen. Natuurlijk ouderschap, positief opvoeden (Triple P), Gordonmethode, How2Talk2kids, omdenken… Kun je nog zeggen dat je ‘gewoon maar wat doet’?

Dat dat opvoeden in de praktijk nog niet meevalt, blijkt ook uit onderzoek. Zo heeft zo’n 44% van de moeders het gevoel dat ze tekortschiet ten opzichte van haar gezin. En 76% van de Nederlandse moeders het moeilijk tot onmogelijk vindt om werk en gezinsleven te combineren. Maar liefst drie op de tien moeders kampt, sinds er kinderen zijn, voortdurend met stress. En uit ander onderzoek blijkt dat maar liefst 91% van de mannen en 86% van de vrouwen aangeeft dat zij meer tijd zouden willen hebben voor hun partner.

 

Voorstellingen

Wij willen ruimte maken voor het niet weten, voor de worsteling en het eerlijk delen van verhalen. Daarom gaan wij in 2020 een nieuwe voorstelling maken over opvoeden: ‘Die andere ouders doen ook maar wat’. In deze voorstelling komen wij niet met tips of adviezen. We geven een eerlijk inkijkje in hoe het er thuis aan toe kan gaan. Dit doen we door het publiek uit te nodigen om iets van zichzelf laten zien zonder dat ze te kijk staan. De voorstelling is bedoeld voor alle ouders en opvoeders: of je nu juist heel pedagogisch te werk probeert te gaan of maar wat doet, iedereen is welkom.