Ter Zake

een inclusieve theatervoorstelling over psychische kwetsbaarheid op de werkvloer

Op de werkvloer zijn psychische kwetsbaarheden een taboe.  Bijna 43% van alle Nederlanders krijgt ooit te maken met een psychische aandoening. Ruim een kwart (28%) van de Nederlandse werknemers praat niet over mentale gezondheidsklachten op de werkvloer. Hier willen we graag verandering in brengen. Onze theatervoorstelling is de katalysator van het gesprek: het zorgt ervoor dat mensen open en eerlijk met elkaar in gesprek gaan over hun eigen ervaringen.

 

TER ZAKE is een inclusieve (online) theatervoorstelling die psychische kwetsbaarheden op de werkvloer bespreekbaar maakt. Informatie, herkenbare scènes, prikkelende vragen aan het publiek en momenten voor reflectie wisselen elkaar af. Samen zetten ze de kijker aan het denken en brengen ze het gesprek op gang.

We raden aan om de voorstelling samen met je collega’s te kijken. Of nog beter, met je hele team of de hele organisatie. Want dan werkt onze voorstelling als katalysator van het gesprek over psychische kwetsbaarheid. Of gebruik de voorstelling als begin van een diverse, inclusieve organisatie. Onze voorstelling gaat trouwens niet voor inclusie zorgen. Dat moeten jullie echt zelf doen. Maar wij zorgen wél voor betrokkenheid, eerlijkheid en lef om het juiste, spannende gesprek met elkaar te gaan voeren.

Afbeelding van Theatergroep Bint. Zij maken onderwerpen bespreekbaar met interactief theater. Deze foto is van de voorstelling Ter Zake. De afbeelding is gemaakt door Fotograaf Olaf Smit_persfoto 2_scaled