Theater en Zorg

Theatergroep Bint gebruikt theater om onderwerpen in en rond de zorg bespreekbaar te maken. Over hoe het is om te leven met een (psychische) aandoening, over werken in de zorg of bijvoorbeeld over mantelzorg. Theater is een prachtig medium om elkaar te ontmoeten, om stil te staan bij wat er allemaal gebeurt en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

 

Soms spelen we voor professionals in de zorg, soms voor cliënten, en soms juist voor een mix om elkaar te ontmoeten. Onze voorstellingen en ontmoetingsprogramma’s worden gemaakt in samenwerking met of in opdracht van zorginstellingen, lotgenotengroepen, patiëntenverenigingen. Uitgangspunt van onze voorstellingen zijn altijd ervaringsverhalen van cliënten, gesprekken met professionals en ontmoetingen met familieleden. Door abstracte thema’s te vertalen in herkenbare en invoelbare situaties maken we onderwerpen bespreekbaar.

 

Het is ook mogelijk een theatervoorstelling te combineren met een training, bijvoorbeeld over samenwerking in de driehoek (cliënt- mantelzorger- professional), over het voeren van (lastige) gesprekken of over omgaan met dementie.

 

Bint heeft voorstellingen over autisme, mantelzorg, dementie, adhd, depressie, de dood en werkstress in de zorg. Daarnaast maken wij regelmatig voorstellingen op maat.