Autisme & …

verBintprogramma's over specifieke thema's

Autisme & Puberteit

Hormonen die in het rond vliegen, relaties die ontstaan en een lijf wat verandert. Voor veel pubers en hun ouders is dit al lastig genoeg. Voor pubers met ASS is het vaak nóg lastiger. Hoe ga je hier als ouder, zorgprofessional of docent mee om? 

 

Via korte scènes schetsen wij een herkenbaar en confronterend beeld hoe het er bij gezinnen met een puber met autisme thuis aan toe kan gaan. De situaties zullen herkenbaar zijn, vermakelijk én zullen het gesprek op gang brengen. Na de scène’s is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het publiek onderzoekt met elkaar wat er wel en niet werkt, wisselt ervaringen uit en komt met suggesties voor de acteurs om de situatie eens anders aan te pakken. Autisme & Puberteit zorgt voor een afwisselende, herkenbare avond, waar het publiek kan meedenken, meepraten en meelachen.

Doelgroep: ouders, professionals in de zorg en onderwijs.

 

Autisme & Werk

Wat betekent autisme voor een leidinggevende of collega’s? Wat heeft iemand met ASS nodig om zich staande te houden? Hoe ga je om met ongeschreven regels, de samenwerking op de afdeling of de VrijMiBo? 

 

Via korte scènes schetsen wij een herkenbaar en confronterend beeld hoe het er op de werkvloer aan toe kan gaan. Na elke scène is er ruimte voor het publiek om te reageren. Dit doen zij op basis van korte opdrachten, prikkelende stellingen of uitnodigende vragen. De situaties zullen herkenbaar zijn, soms vermakelijk én zullen het gesprek op gang brengen.

Doelgroep: werkgevers, collega’s en professionals (zoals arbeidscoaches).

 

Autisme & …

Wij ontwikkelen ook programma’s op maat, over een thema waar u zelf mee komt. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!