Mantelzorg

Iedereen zorgt wel eens voor een ander. Maar niet iedereen doet dit lange tijd intensief en zonder ervoor betaald te worden. Hoe zorg je voor je moeder met dementie, voor je eigen gezin én houd je op je werk en thuis alles draaiende? En wat als je als kind iemand in je gezin hebt met een handicap of (chronische) ziekte? Door in een theatervoorstelling mee te kijken in het leven van een (jonge) mantelzorger wordt het pijnlijk voelbaar hoe groot de impact hiervan is.

 

Voorstellingen

In opdracht van Evenmens maakten wij de jongerenvoorstelling What if? over het leven van een jonge mantelzorger. Daarnaast heeft Bint de muzikale voorstelling  Overeind voor en over volwassen mantelzorgers.  In overleg is het mogelijk om de voorstellingen op maat aan te passen aan actuele thema’s. Bint ontwikkelt ook interactieve programma’s voor bijeenkomsten op maat.

Wat is Mantelzorg?

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving In Nederland. Mantelzorgers zijn dus mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

 

Er zijn 4 miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden en meer dan 8 uur per week.