Over Bint

Theatergroep Bint maakt toegankelijk theater over essentiële maatschappelijke thema’s

 

Bint is in 2009 opgericht door twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. In 2022 stopte Hetty en ging Bartelijn alleen verder als artistiek & zakelijk leider. Bartelijn (1978) werkt sinds 2006 als theatermaker, actrice en creatief consultant.  In haar studie HEAO Communicatie leerde ze verhalen van organisaties en merken te vertellen. In haar vervolgstudie aan de Academie voor Drama in Eindhoven, leerde ze om persoonlijke verhalen van mensen vorm te geven met theater. En in de recent afgeronde Zijnstraining ontdekte ze het universele Zijn wat onder al die verhalen ligt. Door de verhalen af te pellen, komen we bij de kern van mens zijn.

Bartelijn woont in Amersfoort, stelt graag vragen, verzamelde Duracell trommelkonijnen, houdt van klein nieuws en goede koffie.

 

De kracht van verhalen

In onze voorstellingen werken wij met de kracht van verhalen. We gebruiken verhalen die we al eerder hebben opgehaald door het houden van interviews met ervaringsdeskundigen. Of we halen de verhalen op in de voorstelling, live met het publiek erbij. Vervolgens vertalen wij die verhalen in theater. Van een persoonlijk verhaal gaan we naar een universeel verhaal. Daarna geven wij ruimte voor het vertellen en delen van je eigen verhaal. Want verhalen verbinden.

Zo wil Bint stilstaan bij wezenlijke thema’s, ruimte maken voor gesprekken en voor het delen van bijzondere ervaringen.

 

Onze opdrachtgevers

De theatervoorstellingen van Bint worden geboekt door onder andere zorginstellingen, onderwijsinstellingen, centra voor Jeugd en Gezin, gemeentes, theaters en het bedrijfsleven.
De voorstellingen passen goed binnen de opzet van een congres, een studiedag of een thema-avond.