Over Bint

Afbeelding van Theatergroep Bint. Zij maken onderwerpen bespreekbaar met interactief theater. Afbeelding is van Fotograaf Mo Alzoabi.

Essentiële maatschappelijke thema's bespreekbaar maken

Wij maken toegankelijk theater

Theatergroep Bint is in 2009 opgericht met als doel de impact van theater te gebruiken om lastige onderwerpen te bespreken en mensen met elkaar te verbinden. Bartelijn Ouweltjes is werkzaam als artistiek & zakelijk leider. De voorstellingen worden gespeeld door een vaste, betrokken groep freelance acteurs, theatermakers, muzikanten en gespreksleiders.

De kracht van verhalen

In onze voorstellingen werken wij met de kracht van verhalen. We gebruiken verhalen die we al eerder hebben opgehaald door het houden van interviews met ervaringsdeskundigen. Of we halen de verhalen op in de voorstelling, live met het publiek erbij. Vervolgens vertalen wij die verhalen in theater.

Van een persoonlijk verhaal gaan we naar een universeel verhaal. Daarna geven wij ruimte voor het vertellen en delen van je eigen verhaal. Want verhalen verbinden. Zo wil Bint stilstaan bij wezenlijke thema’s, ruimte maken voor gesprekken en voor het delen van bijzondere ervaringen.

Onze opdrachtgevers

De theatervoorstellingen van Bint worden geboekt door onder andere Politie, Belastingdienst, ministeries, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, centra voor Jeugd en Gezin, gemeentes, theaters en het bedrijfsleven. Onze voorstellingen passen goed binnen de opzet van een congres, een studiedag of een thema-avond

Bint maakt het bespreekbaar