“Een Indiaan in huis is een voorstelling die je als toeschouwer aangrijpt. De indiaan komt echt tot leven, met alle mooie en ontroerende dingen die daar mee samenhangen – en zijn omgeving ook. Ook de zorg, conflicten en vrees over de indiaan blijven niet verborgen.”
Een indiaan in huis (2010) is een herkenbare en ontroerende voorstelling over autisme en de impact ervan op de nabije omgeving. De teksten zijn geschreven op basis van interviews met ouders en kinderen met autisme. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Na de voorstelling volgt een interactief gedeelte in de vorm van een pow-wow* waarin Bint het publiek prikkelt en uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan. Er worden onderling ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en tips verzameld.
*Een pow-wow is een bijeenkomst van wijze indianen die samen spreken over levenservaringen. De voorstelling en de pow-wow zorgen voor (h)erkenning, nieuwe inzichten en empowerment. Een indiaan in huis kan ook goed ingezet worden voor educatieve doeleinden.
Spel Milan Peeters, Bartelijn Ouweltjes en Hetty Willems
Regie Annelies van Wieringen
Decor Eljas van der Meulen
Flyer Ingrid van der Sleen
Een indiaan in huis is mede mogelijk gemaakt door:
De Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting Balans, Herlaarhof, VSB Fonds, Fonds Wiggers van Kerchem, Stichting Koningsheide en Rabobank Cooperatiefonds